CIO’s trotseren ‘De Perfecte Storm’

Gisteren (dinsdag 11 oktober 2011) bezochten ruim tachtig deelnemers het jaarlijkse event van CIONet in het Amsterdamse Muziektheater aan het IJ. Het thema van deze bijeenkomst was The Perfect Storm, een meteorologische analogie die gekozen was omdat CIO’s op dit moment te maken hebben met vier ingrijpende fenomenen die samen komen: Cloud Computing, Social Media, Mobile en Smart Systems. Diverse internationale sprekers gingen tijdens hun presentatie in op het effect dat deze disruptive technologieën hebben op de positie van CIO’s.

Jeroen Kleinhoven, partner van CIONet: “We hebben veel positieve reacties gekregen van de deelnemende CIO’s. Het bleek een goede zet om te kiezen voor internationale sprekers om de thema’s breed te behandelen. Vooral het onderdeel van de power round table was een groot succes. De deelnemers gingen na een korte introductie intensief met elkaar in discussie, en in praktijk bleek het voor ons moeilijk die discussie te beëindigen om naar het volgende onderwerp te gaan. Er was zelfs bij sommige deelnemers enige irritatie omdat ze graag langer door waren gegaan met de gesprekken.”

“Hieruit blijkt de kracht van deze bijeenkomsten. De deelnemende CIO’s spreken elkaar informeel, maar toch inhoudelijk. Er wordt over en weer heel open gesproken over problemen waar ze tegenaan lopen. De rode draad was wel dat IT niet meer zozeer onderwerp is van kostenreductie, maar in toenemende mate wordt ingezet om samen met de business de kosten te reduceren in een organisatie. Dat zie ik als een nieuwe, positieve boodschap over de rol van de CIO.”

[Binnenkort publiceert Executive-People.nl interviews met verschillende sprekers]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *