CIOnet Nederland tijdens Game in the City event

Game in the City 2011

Donderdag 24 november j.l. was CIOnet te gast met een eigen community event bij het congres “Game in the City” in Amersfoort (www.gameinthecity.nl). Dit congres werd voor de 4de keer georganiseerd en bracht ruim 500 mensen bij elkaar uit de Nederlandse en internationale gaming industrie. Het thema van dit jaar was “Connecting the dots” – het leggen van verbindingen tussen, mensen, producten en ideeën. Zo heeft CIOnet bijvoorbeeld op verzoek de connectie gelegd tussen de handelsdelegatie vanuit Zuid-Korea met een aantal CIOnet leden.

CIOnet wilde verder de verbinding maken tussen de gaming industrie en de reguliere ICT-wereld. Ruim 25 personen waren aanwezig die de presentaties gevolgd hebben van dagvoorzitter Carla Hoekendijk, oprichter van de “Game Development” informatica afdeling aan de hogeschool Amsterdam, die ons een overzicht heeft gegeven van de context en gamemechanics. Peter Warman, CEO van Newzoo heeft een boeiend overzicht gegeven van de omvang van de gamingindustrie en een inzicht in de verschillende businessmodellen. Arnold Koning, Programmamanager Online bij Rijkswaterstaat en André Schoorlemmer hebben een inzicht gegeven in hoe RWS gaming inzet als ‘activatiestrategie’ voor medewerkers en de burgers. Tenslotte, heeft Jan Schilt van Gamingworks aangegeven hoe ‘Business Simulations’ effectief bijdraagt tot Business Results aan de hand van aansprekende voorbeelden. De presentaties gaven aanleiding tot een aantal interessante de discussies over de rol die gaming en gamemechanics al speelt en kan spelen bij organisaties. Na afloop werd door de aanwezigen nog stevig nagepraat en genetwerkt tijdens de borrel en was er de gelegenheid om de stands van “Game in the City” te bezoeken.

Enkele reacties van aanwezige deelnemers/sprekers:

Arnold Koning, RWS:
“Gamification kan een enorme bijdrage leveren aan het activeren van je doelgroep, door hun beleving en gedrag als het ware speels te sturen”

Edwin Erkens, Heineken:
“Get out of your comfort zone! ‘Game in the City’ was niet het soort event waar ik normaal kom. Geen idee wat ik kon verwachten. Bit out of my comfort zone… Maar met een tijdsinvestering van slechts een paar uur heb ik veel geleerd over ”serious gaming”, Het was inspirerend. En ik kan er concreet wat mee, dat had ik natuurlijk nooit kunnen bedenken van te voren…!”

Remco Brouwer, P&G:
“Ik ben overtuigd dat CIO’s goed bekend moeten zijn met de manier waarop gamingconcepten het gebruik en de waardering van systemen kunnen verhogen! Bovendien kan via gaming op een meer effektieve manier kontakt gemaakt worden met de eindconsument. Ik hoop dat gaming in de toekomst nog vaak op de agenda komt van CIOnet events”.

Carla Hoekendijk, o.a. oprichter van de ‘Game Development’ informatica afdeling aan de Hogeschool van Amsterdam:
“Bij het CIOnet event tijdens ‘Game in the City’ hebben we een eerste brug kunnen slaan tussen de Gaming wereld en die van de reguliere ICTers. Het was een succesvolle eerste verkenning en ik kijk met plezier uit naar de toekomstige samenwerking”.

Klik hier voor de presentaties:

Carla Hoekendijk, Hogeschool Amsterdam:

Peter Warman, Newzoo:

Arnold Koning, Rijkswaterstaat:

Jan Schilt, Gamingworks:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *