Executive-People exclusief op eerste CIOnet event 2012: Building Your Future Workforce

Jose de LeeuweVerslag event CIOnet: Welke vaardigheden heeft de CIO nodig?

Op 1 februari vond, parallel aan de CIO Summit 2012, het eerste evenement plaats van CIOnet. De leden bespraken in deze interactieve sessie het thema Future skills and competence. Welke vaardigheden hebben CIO’s en andere executives nodig om in de toekomst de ICT-functie in een organisatie goed in te vullen? Executive-People.nl was exclusief aanwezig bij deze bijeenkomst.
Frits Bussemaker, partner bij CIOnet, begon de middag met een toelichting op de agenda voor het komende jaar. Hoewel de inhoudelijke component centraal staat, wil CIOnet ook op persoonlijk vlak de band tussen de leden verstevigen. Een opvallend initiatief in dat verband is de voetbalwedstrijd tussen CIO’s van het Rijk en CIO’s uit de private sector die in juni georganiseerd wordt in het stadion van AZ, waar Rijks-CIO Maarten Hillenaer bestuurslid is.

De eerste spreker was José de Leeuwe-Wisniewski, CIO bij Koninklijke Volker-Wessels-Stevin. Zij zette de toon voor het debat met een uitleg van het zogenoemde e-Competence Framework (eCF) dat in het kader van het programma Digivaardig en Digiveilig voor Nederland wordt ontwikkeld. Doel van dit programma is het vergroten van de digitale vaardigheden van de Nederlandse bevolking, om het innovatievermogen te vergroten. Dit initiatief is weer onderdeel van het programma Digivaardig & Digibewust, onder voorzitterschap van Tineke Netelenbos.

Lees het artikel hier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *