How Heineken navigates through the Perfect Storm

How Heineken navigates through the Perfect Storm

Op dinsdag 27 maart bezochten ongeveer dertig leden van CIOnet het historische hoofdkantoor van Heineken in Amsterdam voor een presentatie over de manier waarop deze multinational omgaat met digitale communicatie. De digitale strategie blijkt volledig geïntegreerd te zijn in de bedrijfsstrategie, centraal geleid door een e-business team dat adviseert en inspireert.

De marketeers van Heineken voeren hun strijd om aandacht van de consument op een dalende biermarkt. De cijfers zijn echter nog steeds indrukwekkend. Drie hoofdmerken moeten het dalende biergebruik tegengaan: Heineken, Amstel en Brand. Deze drie merken hebben allemaal hun eigen sfeer, wat weerspiegeld wordt in de marketing, inclusief de digitale component daarvan. Volgens Freek van den Broek, werkzaam bij de e-business-divisie van Heineken, is de grootste uitdaging, waar alle digitale communicatie mee begint, het beantwoorden van de vraag wie eigenlijk de klant is. Lees het artikel hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *