Vi gratulerer Bassim Haj som vinner av “Årets IT-direktør 2012”

It-direktør Bassim Haj nummer to fra venstre omgitt av juryen Gisle Skagen i Gartner, Michael Oreld i Computerworld og Bianca Bruhn i IDC. Foto: Ahlert Hysing

Vinneren av “Årets IT-direktør” Bassim Haj er CIO i industrigiganten Yara og har tidligere hatt samme rolle i Norske Skog. Han mener vi til dels vil se dramatiske endringer i it-avdelingen i tiden som kommer. CIONET ønsker å gi Bassim og de to andre kandidatene Eldar Hovda i Husbanken og Kjell Rune Tveita i If Skadeforsikring muligheten til å delta i den europeiske finalen under CIO CITY i Brussel 2013.

“Omveltende teknologi vil dramatisk endre kompetanseprofilen i it-avdelingen, og den vil også endre forretningsmodellene til hele it-bransjen. For en it-direktør blir den største utfordringen å både skaffe og holde på riktig kompetanse”, sier Haj til Computerworld.

Her er juryens begrunnelse for seieren:

Han er den de store selskapene henter inn når situasjon krever en turn-around på it-området. Han nyter de helt store udfordringer og hans track-record vitner om at han har vært i stand til å levere varene for flere av de største virksomhetene i Norge. Det er ingen tvil om at han kjenner medisinen når det gjelder ”performing while transforming”.

Se resten av begrunnelsen HER på idg.no sine sider.

Vi gratulerer!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *