Stoempen, snot en afzien: 3e ICT Leaders Cycling Challenge had het allemaal

60 ICT leaders fietsen netwerkend de Mergellandroute 

Op vrijdag 24 mei jl. organiseerde CIONET Nederland in nauwe samenwerking met sportief business partner Quint Wellington Redwood de 2013 editie van de ICT Leaders Cycling Challenge.

De organisatie was in de zeer capabele en vooral vertrouwde handen van Mirjam Langedijk van MIR Sportmarketing en dat verzekerde de deelnemers van uitstekende omstandigheden. De groep van 60 deelnemers konden beschikken over goede faciliteiten boven op de Loorberg, een Limburgse lunch onderweg een koolhydraten-rijk avonddiner om de afgematte spieren weer aan te laten sterken. Zag de top van de Dutch mountains er op donderdag avond nog uit als een aankomstplaats van de Giro d’Italia (editie 2013); de vrijdag was fris maar zonnig en met 1 enkele bui; deelnemers die zich vooraf niet lieten afschrikken om te starten werden rijkelijk voor hun vertrouwen in een mooie dag beloont!

De ochtend startte vroeg en onder genot van een smaakvolle vlaai volgde een inspirerend en onderhoudende presentatie van Aart Vierhouten. De voormalig profrenner, bondscoach en thans technisch manager bij Vacansoleil DCM Pro Cycling Team voorzag zowel de geoefende als beginnende fietsers van de laatste tips en adviezen om met de juiste inspanning te kunnen ontspannen. Veel van zijn adviezen en ervaringen zijn terug te lezen in het onvervalste handboek voor wielrenners: Ik, de wielrenner.

En enthousiast door de leuke verhalen van Aart vertrokken de 60 deelnemers in 5 groepen voor een tocht van 60 tot 90 km door de heuvels van Limburg. Een talrijke  Amstel Gold Race klassiekers geselden de kuiten en liet de deelnemers het snot-voor-de-ogen rijden: waaronder Cauberg, Vaalsberg, Eijsserbosweg, Kruisberg en als finale een tijdrit op de Loorberg; de laatse leidde linea recta naar de terras voor een verdiende afkoeling in goed ICT leaders gezelschap om te netwerken. Bekijk hier een aantal mooie actiefoto’s van deze dag.

Een fantastische dag die zeker navolging zal krijgen in 2014 als we weer kunnen rekenen op ondersteuning van sponsors zoals in 2013: KPN, Vidents IT, Plus Retail, CSC, Easynet en mede-organisator Quint Wellington Redwood.

De agenda is getrokken, de trainingsschema’s zijn al opgesteld. Editie 4 belooft in 2014 nieuwe klim, sprint en etappe-records te gaan breken!

Dank voor de mooie dag aan alle deelnemers!

Jeroen Kleinhoven (CIONET) & Alfred de Jong (Quint Wellington Redwood)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *