Roundtable New IT Leadership in a cashless society 1 november 2013

Wie neemt beslissingen over IT systemen. Ben jij dat als CIO of is IT leadership een breder begrip. Wie neemt de beslissingen over mCommerce oplossingen en Social Media in uw organisatie. Dat antwoord verschilt per organisatie, maar met een constante: niet alleen de CIO.

Business Innovatie gaat gepaard met disruptieve ontwikkelingen in organisaties. Dit heeft vaak gevolgen voor klanten, medewerkers en systemen. Zo presenteerde Eurocommissaris Neelie Kroes onlangs haar plannen voor een Single Digital Market. ABN AMRO, ING en Rabobank introduceren in samenwerking met MasterCard, KPN en de gemeente Leiden betalen met je mobiele telefoon.

Het Europese beleid zal de mogelijkheden voor financiële dienstverlening gebruik makend van telecommunicatie alleen maar doen toenemen. Deze ontwikkelingen brengen nieuwe dilemma’s voor zowel de business als IT kant.

  • Zijn ze genoeg met elkaar in gesprek?
  • Hoe gaan de verschillende partners in de waardeketen samenwerken?
  • Hoe Cyber Resilient zijn de systemen voor grootschalig mobiel gebruik?
  • Hoe grensoverschrijdend zijn de oplossingen? Welke interventies zijn nodig?

Hoe dan ook, het is tijd voor een goed gesprek!

Hierbij willen je persoonlijk uitnodigen voor de Roundtable ‘New IT Leadership in a cashless society‘ op vrijdag 1 november 2013 van 14.00 tot 18.00 uur in het KPN Experience Center in Zoetermeer.

Laat je inspireren door de oprichter van bitcoin……. en bedenk in het weekend hoe je IT leadership in 2014 gaat inrichten.

Onder de leiding van dagvoorzitter Harry Smorenberg, onafhankelijk strateeg in de Financiële Markt, zal er o.a. gesproken en gediscussieerd worden over de volgende stellingen:

  • Radicale samenwerkingsvormen worden onvermijdelijk voor innovatie in de (financiële) waardeketen.
  • De klant centraal stellen begint bij het ondersteunen van de (financiële) zelfredzaamheid van burgers.
  • Veilige financiële systemen is een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid van de hele waardeketen inclusief de consument.

De volgende sprekers zullen aan het woord komen tijdens deze Roundtable:

Munish Ramlal spreker CIONET en KPN Finance event op 1 november 2013 Dr. Munish Ramlal, Adviseur Alex Brenninkmeijer, Nationale Ombudsman
Overheid-burger expert, Ramlal is gepromoveerd in de rechtssociologie op de dissertatie ‘Naar een glazen wetgevingshuis’, een onderzoek naar Haagse lobbypraktijken bij totstandkoming van Haagse wetten. Via zijn brede inhoudelijke expertise is in staat hij om verschillende domeinen zoals politiek, wetenschap en burgerperspectieven met elkaar te verbinden. Ramlal doceerde tien jaar lang aan de Erasmus Universiteit Rotterdam over retorica, politiek, recht en bestuur. Hij gaf presentatietrainingen, onderwees en sprak op diverse congressen.
 Paul Iske spreker CIONET en KPN Finance event op 1 november 2013 Prof. Paul Iske, Hoogleraar Combinatorische Innovatie & Directeur Dialogues House ABN AMRO
Hoogleraar aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht, Paul houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Als Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO legt hij verbindingen om daarmee mogelijkheden voor innovatieve en duurzame waardecreatie te creëren. Paul is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen.
Nico Baken, spreker bij het CIONET en KPN Finance event op 1 november 2013 Prof. Dr. Ir. Nico Baken is hoogleraar Enterprise Networks aan de TU Delft en senior strateeg bij KPNNico Baken is technologisch strateeeg van KPN en sinds 2001 part-time hoogleraar aan de TU Delft aan de Network Architectures en Services Groep. Nico studeerde aan de London Business School en ook aan de TU Eindhoven waar hij afstudeerde met innovaties. Eind 1982 kwam hij bij PTT Research Neher Laboratorium, waar zijn belangrijkste onderzoeksthema glasvezelgebruik werd. Daarnaast deed hij de coördinatie van de samenwerking tussen Philips en PTT Telecom deed. Hij deed voor PTT diverse toekomstverkenningen en trad in 1991 in dienst bij PTT Telecom, Netwerkdiensten. Toen al schreef hij een Masterplan Fiber in het aansluitnet, dat zijn tijd ver vooruit was. Hij was betrokken bij innovatie van Unisource, de samenwerking van KPN met de nationale telecombedrijven van Zweden, Zwitserland en Spanje, en bij de plannen voor Het Net, het internet van KPN binnen Nederland.
Harry Smorenberg, dagvoorzitter bij het CIONET en KPN Finance event op 1 november  2013 Harry Smorenberg, Onafhankelijk strateeg in de Financiële Markt
Harry is ingevoerd in de breedte van de complexe (internationale) financiele dienstverlening (ICT- strategische marketing). Hij is actief in positioneringsvraagstukken, concept- en productontwikkeling en sociale innovatie bij ondermeer banken, verzekeraars, pensioenfondsen en overheden. Hij is oprichter en voorzitter van WorldPensionSummit (Amsterdam), GlobalPaymentSummit (Singapore) en China Pension Forum (Beijing). Hij publiceert regelmatig analyses en columns en is Voorzitter van de editorial board van Banking & Finance.

Datum: vrijdag 1 november 2013
Tijd: 14:00 – 18:00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: KPN Experience Center te Zoetermeer

CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met marita@cionet.com.

Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om bij deze Roundtable aanwezig te zijn? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Nb. deze Roundtable is alleen op uitnodiging toegankelijk voor ICT verantwoordelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *