Rationalisatie, doen we de juiste dingen?

Een bekend gegeven is dat de dynamische omgeving van de CIO steeds complexer wordt. De business wil dat een mooie nieuwe app voor de nieuwste mobiel opgeleverd wordt terwijl oude legacy systemen onderhouden moeten blijven. Werkzaamheden en verantwoordelijkheden verdeeld over verschillende projecten met verschillende eisen aan de personele bezetting. Een complexiteit die meestal voor hogere kosten zorgt. Daarom ook de roep naar rationalisatie: hoe maken we de werkzaamheden overzichtelijker, hoe maken we de juiste keuzes en hoe brengen we de kosten naar beneden.

Tijdens de CIONET community bijeenkomst rondom het thema Rationalisatie van 21 november aanstaande gaan we een aantal perspectieven op o.a. IT rationalisatie, eSkills rationalisatie en project rationalisatie bespreken aan de hand van voorbeelden van de volgende sprekers:

Wouter Schmitz, Lead Architect ABN AMRO
Wouter geeft leiding aan een groep van 17 business- en enterprisearchitecten. Deze groep vormt het ‘Center of Expertise’ voor architectuur bij het gedeelte van ABN AMRO dat in handen is van de Nederlandse staat. Wouter is verantwoordelijk voor het uitvoeren van de architectuurgovernance binnen de ABN AMRO. Voorts ligt bij hem het beheer van de architectuurkennis en de Current State Architecture, een diepgaand systeemoverzicht van de ABN AMRO organisatie.
Ingrid Kerr, HR Directeur
Ingrid werkt voornamelijk als interim HR directeur/manager en heeft veelal opdrachten op het snijvlak van organisatieontwikkeling en mensontwikkeling. Ingrid was hiervoor werkzaam als interim HR directeur bij o.a. Shanks Waste Management en Yacht.
Ronald van Wuijtswinkel, CEO Changedriver en oud CIO XS4all
Ronald heeft een lange staat van dienst in de IT, onder meer als CIO van XS4All. Op dit moment houdt hij zich bezig met complexe verandertrajecten, waarbij applicatie rationalisatie een belangrijk thema is.
Frank Beekman, Enterprise Portfolio Manager TenneT TSO
Frank werkt als Enterprise Portfolio Manager bij TenneT TSO aan het professionaliseren van de project- en portfolio- management organisatie. Daarnaast is hij voorzitter van de NEN-ISO21500 (Project Management) en de NEN-ISO21502 (portfolio management) normcommissies, en adviseert hij bedrijven over de strategische inzet van portfolio management.

Datum: donderdag 21 november 2013
Tijdstip: 15.00 – 18.00 uur met aansluitend een netwerkborrel
Locatie: Paviljoen Puur, Overdiemerweg 37, 1111 PP, Diemen

CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden. Nog geen lid maar wel interesse om dit event bij te wonen en/of lid te worden? Neem dan contact op met Marita Vleugel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *