Verbindt Big Data informatie met Innovatie, Concurrentie & Productiviteit? 18 dec 2013

Big data lijkt hét IT onderwerp van 2013. Organisaties zien eindeloze kansen nu ons virtuele leven op het internet, in sociale media en via mobiele devices leidt tot een explosie aan informatie en kansen voor innovatie, commercie en productiviteitsverbetering.

Kortom; volop aanknopingspunten op het CIONET Community Event op 18 december a.s. Een middag met ervaringen uit de praktijk die niet enkel gaan over ‘wat is Big Data?’ maar vooral welke waarde biedt Big Data’. Discussieer hierover mee met collega IT beslissers op basis van de referentie cases van sprekers als:

Arie Versluis, Directeur IV Ontwikkeling bij Centrale Informatievoorziening Rijkswaterstaat

Spreker CIONET event 18 december 2013 over Strategic Big Data Anurag Shrivastava ING Bank Nederland Anurag Shrivastava, Manager Solution Delivery Centre bij ING Nederland
Anurag is een Senior Technology Executive met uitgebreide internationale ervaring. Hij is een gepassioneerd leider van teams die zich voornamelijk bezig houden met innovatie en creatieve samenwerkingen op het gebied van IT. In het verleden heeft Anurag verschillende IT en management opdrachten gedaan voor grote organisaties door heel Europa.
Jos van Dongen, Principal Consultant bij SAS Nederland
Jos is actief op het gebied van software ontwikkeling, BI/Data warehousing en analytics en is (co-)auteur van 3 hoog gewaardeerde (open source) BI boeken en een groot aantal artikelen in diverse vakbladen. De laatste jaren is hij als lead architect verantwoordelijk geweest voor verschillende analytische oplossingen bij zowel profit- als non-profit organisaties. Hij spreekt regelmatig op congressen in binnen- en buitenland over nieuwe ontwikkelingen in BI, Analytics en (Big) Data Science.

Sommige CIO’s lijken zelfs wel een beetje nerveus; bang om de big data boot te missen. Dit terwijl de belofte van hun Business Intelligence programma’s nog steeds niet helemaal is ingelost. Sterker nog recent Forrester onderzoek zien dat veel organisaties nog geen 15% van hun interne bedrijfsdata benutten.

Hoe beter je kijkt en luistert; hoe meer goede voorbeelden van Big Data je vind in de praktijk:

  • Energie: consumenten gebruiken apps om zelf hun energieverbruik bij te houden en hun verbruiksgedrag hierop aanpassen
  • Retail: analyse van klant en koopgedrag biedt mogelijkheden om maatwerk aanbiedingen te doen aan consumenten.
  • Healthcare: grootschalige analyse over medicijngebruik en gezondheidseffecten biedt artsen mogelijkheden om beter medicijnen voor te schrijven
  • High tech: innovatieve bedrijven als Philips of NXP analyseren grote hoeveelheden research en octrooi-data voor IP innovatie en bescherming

Kunnen we als organisaties iets positiefs leren uit de mogelijkheden waar de NSA over beschikt? Zou het feit dat zij grootschalig emails kunnen analyseren (en onderscheppen) bedrijven ook kansen bieden om te leren uit grote hoeveelheden ongestructureerde klant contacten?

En dit raakt direct de ‘governance van Big Data’; hoe gaan we met deze revolutionaire mogelijkheden om in het kader van regelgeving en privacy?


Datum
: woensdag 18 december 2013
Tijdstip: 15.00 – 18.00 uur met aansluitend een netwerk(kerst)borrel
Locatie: Big Data Value Center bij Almere DataCapital, Transistorstraat 7C4, Almere (IBM gebouw)

CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met marita@cionet.com.

Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 18 december met uw collega CIO’s van gedachten te wisselen over Big Data? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *