Digital Leadership in tijden van verandering – 30 januari 2014

We zien een wereldwijde digitale transitie van organisaties. Hierbij zal niet alleen de huidige CIO een belangrijke rol spelen, maar ook andere stakeholders binnen de organisatie –  die soms meer aan IT te besteden hebben – gaan meebeslissen over hoe de organisatie digitaal leidend kan worden. Eén van de vragen die hier dus bij komt kijken gaat o.a. over hoe de governance georganiseerd wordt nu IT steeds meer een organisatie brede verantwoordelijkheid is, met ook organisatie brede budgetten. Verder, hoe komen we aan het gewenste eLeadership?

Om op deze vragen antwoord te geven, hebben wij een aantal inspirerende sprekers op het programma staan, die hun visie hierover willen delen:

Spreker CIONET event 30 januari 2014 Maarten Hillenaar Maarten Hillenaar, voormalig directeur Informatiseringsbeleid en CIO Rijk
Maarten was vrijwel voortdurend actief op het snijvlak van overheid en ICT. Hij heeft ruime ervaring als beleidsmedewerker, project- en lijnmanager binnen de overheid, als staf- en directeur in de private sector en als toonaangevend en breed gewaardeerd consultant op bestuurlijk niveau waar het betreft de digitalisering van de overheid. Begin 2009 werd hij de eerste CIO van de Rijksoverheid. Sinds januari oriënteert hij zich op de volgende fase in zijn loopbaan.
Spreker CIONET event 30 januari 2014 André Richier André Richier, Principal Administrator, European Commission, DG Enterprise and Industry
He is responsible for policy issues relating to IT, competitiveness, innovation and the digital economy and in particular e-leadership and the EU e-skills strategy. He is also contributing to the “Grand Coalition for Digital Jobs” launched in March 2013 by Pdt. Barroso. Prior to joining the EC in 1994, he held sales and marketing positions in the ICT industry. He started his career at IBM in 1985.
Spreker CIONET event 30 januari 2014 Brendan Bank
Brendan Bank, CIO of Booking.com
Brendan oversees a dynamic and fast-growing staff of professionals in Amsterdam, Cambridge, Singapore, and the US. He is responsible for every aspect of IT. Shortly after joining the company in 2008, Brendan created a unique software devpt. and operations environment consisting of small, agile, multidisciplinary teams. These teams are made up of product owners, designers, developers, systems administrators, DBAs, statisticians and data scientists who are constantly looking for ways of improving the company’s infrastructure to better convert website visitors to customers.

Datum: donderdag 30 januari 2014
Tijdstip: 15.00 – 18.00 uur met aansluitend een diner
Locatie: Loetje aan het IJ, Werfkade 14, 1033 RA  Amsterdam (Noord)

CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met marita@cionet.com.

Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 30 januari 2014 met uw collega CIO’s van gedachten te wisselen over Digital Leadership? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *