Cyber Resilience: hoe weerbaar is jouw organisatie?

Het digitale leven kent veel voordelen en mogelijkheden voor de maatschappij en bedrijven waaronder directere communicatie met de klant, consumerization of IT, overgang naar de cloud en “the Internet of Things”. Iedere trend brengt zijn eigen risico’s met zich mee en ze vragen stuk voor stuk dezelfde urgente aandacht van het management waaronder uiteraard de CIO. Cyber threats zijn niet uit te roeien maar de CIO kan wel de blootstelling van zijn organisatie aan deze threats aanzienlijk verminderen. Geen digitale transformatie zonder digitale veiligheid. Welke stappen zijn nodig om de digitale veiligheid bij organisaties te waarborgen?

Om op deze vragen antwoord te geven, hebben wij een aantal inspirerende sprekers op het programma staan, die hun visie hierover willen delen:

Spreker CIONET event 13 maart 2014 Wil van Gemert Wil van Gemert – Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding & Veiligheid
Wil van Gemert is directeur Cyber Security bij de NCTV en geeft leiding aan het Nationaal Cyber Security Centrum. Hij was hiervoor o.a. CIO bij de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. Wil begon zijn loopbaan bij de politie in Amsterdam. In 1995 stapte hij over naar het KLPD om het eerste landelijke rechercheteam te gaan vormen. In 2004 vertrok hij naar de AIVD waar hij als directeur democratische rechtsorde leiding gaf aan de terrorismebestrijding, contraspionage en veiligheidsonderzoeken. Begin 2012 trad hij aan bij de NCTV.
Spreker CIONET event 13 maart 2014 Bart Jacobs Bart Jacobs – Radboud Universiteit
Prof. dr. Bart Jacobs is hoogleraar computerbeveiliging aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Met zijn onderzoeksgroep heeft hij de afgelopen jaren aan een aantal maatschappelijk relevante onderwerpen gewerkt rond chipkaarten (bijv. in het biometrische paspoort en het OV), elektronisch stemmen, slimme meters, kilometerheffing, EPD en privacy. Jacobs is nauw betrokken bij verschillende maatschappelijke discussies rond  computerbeveiliging, en wordt regelmatig gehoord in de media en in het parlement. In 2007 is Jacobs lid geworden van de commissie Korthals Altes die over de herinrichting van het Nederlandse stemproces moest adviseren.  In 2008 kreeg zijn onderzoeksgroep wereldwijde aandacht voor de aangetoonde zwakheden in de alom gebruikte chipkaart, de Mifare Classic (oa. in de OV-chipkaart). Op dit moment is hij lid van de Nationale Cyber Security Raad.
Spreker Cyber Resilience CIONET event 13 maart 2013 Jaya Baloo Jaya Baloo – KPN
Jaya Baloo has been working internationally in Information Security for fifteen years. Her focus has been on secure network architecture design, and she has completed projects ranging from Lawful Interception, Deep Packet Inspection, VoIP & Mobile Security to designing national MPLS infrastructures and ISP architectures. She has worked for a number of telecom providers, Verizon and France Telecom among others, and currently works for KPN Telecom in the Netherlands where she is the Chief Information Security Officer (CISO).
Spreker Cyber Resilience CIONET event 13 maart 2013 Timo Schless Timo Schless – Koninklijke Luchtmacht
Timo Schless is werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht. Na zijn officiersopleiding aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda, heeft hij verschillende technische functies op het gebied van informatietechnologie voor de luchtmacht vervuld, onder meer bij het F-35 Program Office in Washington D.C. Momenteel is hij bij het Air Operations Control Station te Nieuw Milligen werkzaam als commandant van het 970 Squadron, dat de militaire radar-, communicatie- en informatiesystemen voor de bewaking en beveiliging van het Nederlandse luchtruim beheert. In 2012 en 2013 heeft hij onderzoek gedaan naar de organisatie van botnetbestrijding in Nederland, waarvan de resultaten eind vorig jaar zijn gepubliceerd op de International Conference for Internet Technology and Secured Transactions in Londen.


Datum
:  donderdag 13 maart 2014
Tijdstip:  15.00 – 18.00 uur met aansluitend een netwerkborrel
Locatie:  Haagse Toren, Rijswijkseplein 786, 2516 LX te Den Haag

CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met marita@cionet.com.

Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 13 maart 2014 met uw collega CIO’s en IT beslissers van gedachten te wisselen over Cyber Resilience? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *