Van CIO naar Informatieprofessional 3.0 – 3 juli 2014

Voor organisaties is innovatie van levensbelang. In een wereld waarin alles met alles wordt verbonden is, heeft innovatie een moordend tempo. Niet alleen innovatie heeft dit tempo. Ook informatie verspreidt zich in een oogwenk onder grote groepen mensen waardoor reputaties in recordtijd worden opgebouwd en afgebroken.
Overleven in zo’n snelle wereld vereist kordaat en bedachtzaam handelen, gericht op duurzame waarde creatie. Innovatiekracht en leiderschap zijn essentieel om de rol van IT-manager op C-niveau uit te voeren. De CIO heeft veelal de verantwoordelijkheid voor het technisch beleid en de informatievoorziening. Informatiebeheersing maakt van een bedrijf een geoliede machine terwijl het onvoldoende beheersen van dit proces een enorme achterstand kan opleveren. De CIO oftewel ‘technologisch adviseur’ is de verantwoordelijke binnen het bedrijf om aan te geven wat technisch wel of niet mogelijk is op strategisch niveau.
Hoe kun je als CIO een voortrekkersrol vervullen in jouw onderneming en jezelf tot Informatieprofessional 3.0 ontwikkelen? Een aantal interessante sprekers zal hierover hun visie en ervaring met je delen 3 juli aanstaande:

Dion Kotteman spreker CIONET Informatieprofessional 3.0 event 3 juli 2014 Dion Kotteman, CIO van het Rijk
Dion Kotteman is de CIO van het Rijk en daarmee voorzitter van het landelijk beraad van CIO’s van de Rijksoverheid. Eerder was hij algemeen directeur van de Rijksauditdienst en Raadsadviseur bij het ministerie van Financiën. Hij heeft ruime executive management ervaring in de profit en not-for profit sector, schrijft boeken, (waaronder “De Projectsaboteur”, nu in zes landen, en “Ga toch leidinggeven!”). Hij spreekt op het vakgebied projectmanagement. Hij was lid van verschillende universitaire raden van toezicht. Hij was directeur bij de ING groep, waar hij verantwoordelijk was voor concern brede projecten op het gebied van IT – beveiliging. Eerder werkte  hij bij de Rabo Bank en ABN AMRO. Daarvoor werkte hij in diverse functies bij het Ministerie van (Veiligheid en) Justitie (Rijkspolitie, CRI, DGIAV). Hij werd opgeleid aan de Nyenrode universiteit en deed een Masters aan de Wharton School of Management in de VS.
Frank Vogt  spreker CIONET Informatieprofessional 3.0 event 3 juli 2014 Frank Vogt, COO Wegener
Na zijn studie informatie aan de TU Delft begon Frank zijn loopbaan als consultant bij Accenture en McKinsey. Daarna volgde de overstap naar Ahold waar hij werkte in de logistieke en winkelorganisatie van Albert Heijn en als CIO bij Deli XL. Van 2003 tot 2009 werkte hij bij de Nederlandse Staatsloterij waarvan drie jaar als COO.  Na een periode als zelfstandig consultant werkte Frank als CIO bij de Sdu uitgevers en sinds september 2013 als COO bij Wegener.  In die functie is hij verantwoordelijk voor een aantal operationele afdelingen zoals drukkerij, distributie, operations en IT.  Frank heeft gastcolleges gegeven aan de universiteiten van Tilburg en Maastricht op gebied van strategie en outsourcing. Frank is 47 jaar en woont met Mariëlle en hun twee kinderen in Den Haag.
Arjan van Dijk  spreker CIONET Informatieprofessional 3.0 event 3 juli 2014 Arjan van Dijk, IT manager Stadgenoot en erelid VRI (Vereniging van Register Informatici)
Als manager van de afdeling IT binnen Stadgenoot, één van de grootste woningcorporaties van Amsterdam, is Arjan verantwoordelijk voor Business en IT alignment. Hij heeft een brede managementervaring opgebouwd binnen o.a. Ymere, Atos Origin, Postbank en ING. Daarnaast vervult hij een actieve rol binnen verschillende (internationale) adviesraden, redactiecommissies en vakgerelateerde organisaties, zoals NGI, VRI en CIONET Nederland. Arjan is iemand die gewend is leiding te geven aan hoog opgeleide professionals in dynamische omgevingen. Weet mensen aan zich te binden, te enthousiasmeren en daardoor commitment te krijgen voor veranderingen. Is bij uitstek goed en ervaren in het leiden van ingrijpende veranderingen en/of vernieuwingen.

Datum: donderdag 3 juli 2014
Tijdstip: 15.00 – 18.00 uur met aansluitend een zomerse netwerkborrel
Locatie: Vork & Mes, Paviljoenlaan 1, 2131 LZ Hoofddorp
CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met marita@cionet.com.
Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 3 juli 2014 met uw collega CIO’s van gedachten te wisselen over de ontwikkelingen binnen het vakgebied van de CIO? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *