Co-creation by Big Data – 10 september 2014

Big-data-co-creatie_2014_large
De uitdagingen voor de CIO zijn groter dan ooit. Het samenkomen van nieuwe technologieën en mogelijkheden zoals Cloud, Mobile, Social en Smart Systems zorgen voor een enorme groei van data. Met Big Data – gestructureerd of ongestructureerd – eigen data of data van derden, wordt een nieuwe basis gelegd voor groei en innovatie met ongekende mogelijkheden. Big Data en Analytics zijn kritische factoren die IT in alle sectoren en bedrijven veranderen.
Welke rol speelt de CIO en zijn IT-organisatie in dit verhaal? Of ligt het ondersteunen of leiden van programma’s op het gebied van Analytics vooral nu bij de interne) stakeholders van de CIO? Hoe breng je data analyses vanuit verschillende perspectieven bijeen op een manier dat er een organisatiebrede informatiestrategie ontstaat die medewerkers op alle niveaus ondersteunt.
Uit onderzoek (pdf) van IDC en SAS blijkt dat er sprake is van een mismatch tussen IT en de andere bedrijfsonderdelen als het gaat om Analytics.
Doe inspiratie op en discussieer mee met collega CIO’s en IT Executives – onder leiding van Jeroen Kleinhoven, partner CIONET – over het thema ‘Co-creation by Big Data’ op 10 september 2014. We hebben de volgende inspirerende sprekers op het programma staan:

Eric-Hertog-Hoofd-Internet-Service-Centre-Belastingdienst-CIONET-Big-Data-event-10-sept-2014 Eric Hertog, Hoofd Internet Service Centre van de Belastingdienst
Hoofd Internet Service Centre van de Belastingdienst, een innovatieve afdeling die onderzoek doet naar verschillende methodieken om internetdata te interpreteren en om te zetten naar relevante data voor de Douane, Toeslagen en Belastingen. Eric Hertog is vooral gericht op samenwerking met overheden en derhalve intensief betrokken bij brede initiatieven zoals Haagse Security Delta (HSD), internet Research Network(iRN) en Privacy By Design. Als Business Executive van het Europese project TAFEIC, dat staat voor Tool Against Financial and Economic Internet Crime, is Eric verantwoordelijk om de samenwerking tussen belastingdiensten in Europa en de betreffende politieorganisaties te bevorderen. Sinds 2003 is hij bij de Belastingdienst betrokken bij internetresearch en in 2007 heeft hij het ISC opgericht. Oorspronkelijk opgeleid en werkzaam als fiscalist maar door creatieve ideeën beland bij de landelijke afdeling voor Proces en Productontwikkeling van de belastingdienst (BCPP). Aanleiding daartoe waren verschillende innovatieve voorstellen voor het verbeteren van een aantal processen binnen de belastingdienst. Dat leverde Eric tot twee maal toe de eerste prijs voor innovatie op. Ook is hij vernoemd als TOP ambtenaar: Trots Open en Praktisch (initiatief van het Ministerie van Binnenlandse zaken, INAXIS). In 2007 lukte het niet om vanuit BCPP internetmonitoring in het primair proces te laten landen. Daarom zette Eric zelf twee computers in een kantoortje en startte een internetteam dat nu uit is gegroeid naar een team van 25 mensen genaamd Internet Service Centre.
 Remco-Brouwer-BI-Director-Coca-Cola-CIONET-Big-Data-event-10-sept-2014 Remco Brouwer, Director Business Intelligence, Coca-Cola International
Remco begon zijn loopbaan bij Procter & Gamble Nederland in 1992 als systeem analyst. In 1996 vertrok hij naar Rome om verantwoordelijk te worden voor de Sales en Category management systemen voor Europa. Van 2000 tot 2003 werkte hij in Londen waar hij verantwoordelijk was voor het eerste globale Initiative management systeem binnen P&G. Van 2003 tot 2007 was hij in Frankfurt verantwoordelijk voor de samenwerking en data sharing met de globale retailer Metro. In 2007 keerde hij terug naar Nederland om als Global Business Services Leader Benelux te werken. In 2009 kwam daar een globale Business Intelligence rol bij. Sinds juni 2014 is Remco overgestapt naar Coca-Cola international waar hij nu als BI director verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en implementeren van een globale BI strategie binnen alle business units en regio’s van Coca-Cola International.
 Mark-vanRijmenam-founder-CEO-BigData-Startup-CIONET-Big-Data-event-10-sept-2014 Mark van Rijmenam, CEO/Founder, BigData-Startups
Mark van Rijmenam is oprichter van het online big data kennisplatform BigData-Startups, wat de ambitie heeft om het centrale punt te worden op het web met betrekking tot big data. BigData-Startups.com is een platform met trends, best practices, informatie, open source tools en big data startups voor organisaties die een big data strategie willen ontwikkelen. De doelstelling van het platform is om deze organisaties daarmee te helpen en ze in contact te brengen met de juiste big data technologie speler die ze kan helpen de strategie te verwezenlijken.  Mark is een big data strategist die organisaties adviseert hoe een big data strategie te ontwikkelen. Hij is een ondernemer met een drijfveer voor innovatieve concepten die een verschil maken en anderen inspireren. Hij heeft een sterke achtergrond in online & mobile marketing, strategie, social media, big data en hij is bekend met de laatste wereldwijde trends die een impact hebben op organisaties. Naast blogger op BigData-Startups, blogt hij ook op SmartDataCollective.com, een platform voor ’s werelds beste denkers op gebied van big data. Hij is auteur van het boek “Think Bigger – Developing a successful big data strategy for your business”. Hij is een gevraagd spreker over dit onderwerp en hij heeft onder andere masterclasses hierover gegeven op Nyenrode Business Universiteit. Tot slot is hij medeoprichter van Data Donderdag, een nieuwe terugkerend (netwerk) evenement in Amsterdam om organisaties te helpen big data beter te begrijpen.

Datum: woensdag 10 september 2014
Tijdstip: 15.00 – 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel
Locatie: Landgoed Oud-Bussem, hoofdkantoor van SAS Nederland, Flevolaan 69 te Huizen
CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met marita@cionet.com.
Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 10 september aanstaande met uw collega CIO’s van gedachten te wisselen over Big Data? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *