CIO Commissarissen programma van start

Maarten de Ottolander, Partner Hemingway;  Mark Haaksman, Partner Clockwork; Art de Blaauw, IT-Strategist VMWare; Wendy Kloeg-Laeven, Sector Manager Informatie Voorziening Dunea; Ton Arrachart, CIO van Oord; Edwin Erckens, CIO Teva Pharmaceuticals Europe; Marjolein Smeets, ICT Director Luchtverkeersleiding Nederland; Anneke Burger-Tebbens Torringa, CIO-intriim management NCOI; Frits Bussemaker, Partner CIONET; Arjan van Dijk, CIO Stadgenoot; Evert Schaap, YourS; Richard Oerlemans, CIO VU Universiteit; Jose de Leeuwe, ICT-Interim Management; Hendrik-Jan Smaal, CIO Heijmans; Brendan Bank, CIO Booking.com; Henk Grevelman, Programma Directeur Achmea; Hans Timmerman, CTO EMC Nederland; Hessel Dikkers, CIO Nederlandse Spoorwegen; Axel van Lamsweerde, Hoofd ICT Autoriteit Financiële Markten; Svenja de Vos, CIO Tele2; Teun van der Vorm, Directeur ICT ANWB; Marcel Krom, CIO PostNL
VLNR: Maarten de Ottolander, Partner Hemingway; Mark Haaksman, Partner Clockwork; Art de Blaauw, IT-Strategist VMWare; Wendy Kloeg-Laeven, Sector Manager Informatie Voorziening Dunea; Ton Arrachart, CIO van Oord; Edwin Erckens, CIO Teva Pharmaceuticals Europe; Marjolein Smeets, ICT Director Luchtverkeersleiding Nederland; Anneke Burger-Tebbens Torringa, CIO-interim management NCOI; Frits Bussemaker, Partner CIONET; Arjan van Dijk, CIO Stadgenoot; Evert Schaap, YourS; Richard Oerlemans, CIO VU Universiteit; Jose de Leeuwe, ICT-Interim Management; Hendrik-Jan Smaal, CIO Heijmans; Brendan Bank, CIO Booking.com; Henk Grevelman, Programma Directeur Achmea; Hans Timmerman, CTO EMC Nederland; Hessel Dikkers, CIO Nederlandse Spoorwegen; Axel van Lamsweerde, Hoofd ICT Autoriteit Financiële Markten; Svenja de Vos, CIO Tele2; Teun van der Vorm, Directeur ICT ANWB; Marcel Krom, CIO PostNL

Afgelopen vrijdag starte de eerste groep van 20 IT-executives met de Leergang CIO als Commissaris, een opleidingsprogramma van CIONET.
De aftrap werd verzorgd door Jacqueline Rijsdijk, meervoudig Commissaris en verbonden aan Partner in Toezicht die de discussie leidde: Waarom zou je commissaris willen zijn en wat maakt je geschikt? Zij stelt: “Omdat IT en digitalisering een steeds grotere plaats innemen en business models drastisch kunnen veranderen, is het goed dat deskundigheid op deze terreinen ook in de Raden van Commissarissen aanwezig is”. Dit wordt ondersteund door een van de deelnemers, Hessel Dikkers, CIO Nederlandse Spoorwegen: “Ik zie dat IT steeds bepalender wordt voor het succes van een onderneming of instelling. Vandaar dat het ook van groot belang is dat de IT kennis in een raad van commissarissen goed is vertegenwoordigd. Deze opleiding is een unieke mogelijkheid voor senior IT beslissers om zich te verdiepen in de aspecten van toezicht”.
De eerste sessie werd goed gewaardeerd, zo gaf Marcel Krom, CIO Post NL aan: “vrijdagmiddag kan het wel eens lastig zijn om je concentratie op 120% te houden. Dat was nu geen enkel probleem. Goede discussies, goede sprekers en veel insight in het uitoefenen van toezicht op corporates.” Wat ondersteund werd door Edwin Erckens, CIO Teva Pharmaceuticals Europe: “De opleiding heeft een vliegende start gemaakt, er was veel interactie en veel praktische tips!”
Het CIO Commissarissen opleidingsprogramma wordt verzorgd door Hemingway Professional Governance in samenwerking met de Duisenberg school of Finance.
Meer informatie? Neem contact met ons op door een e-mail te sturen naar marita@cionet.com.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *