Chief Digital Officer: what's in a name? Save the date 12 februari 2015

Chief Digital Officer Whats in a Name CIONET Netherlands event 12 February 2015Digital disruption: dat nieuwe technologie de oude economie op zijn kop zou zetten is niet nieuw. In het bedrijfsleven is het momenteel ‘survival van de fittest’. Nieuwe businessmodellen, nieuwe markten, nieuwe producten en nieuwe concurrenten: IT zet nu en ook aankomende jaren vele organisaties volledig op zijn kop. Om te overleven is het voor organisaties van belang om de digitale transformatie te maken. En om deze transformatie te maken is er naast de Chief Information Officer, Chief Marketing Officer een nieuwe belangrijke C-level rol bijgekomen: de Chief Digital Officer.
Volgens Gartner heeft eind 2015 een kwart van de bedrijven een Chief Digital Officer aangesteld. Iemand richt zich op het strategisch belang van informatie in een digitale economie.
chief_digital_officerEchter, deze nieuwe positie roept ook vragen op:

  • Wat zijn de verantwoordelijkheden?  Is de CDO verantwoordelijk voor de strategie als de technologie die nodig is voor het realiseren van een positieve digitale klantbeleving? Of, is de CDO verantwoordelijk voor datamanagement en analytics om besluitvorming te verbeteren en nieuwe kansen te creëren?
  • Verder, waar in de organisatie is de CDO werkzaam? Is deze de rechterhand van de CEO, en zal de CDO bedrijven klaarstomen voor de ontwikkelingen van nu en de toekomst? of, rapporteert deze aan de CIO?
  • En, waar komt de CDO vandaan? Wat zijn de eisen die aan deze nieuwe rol gesteld worden?

Op dit moment kent Nederland slechts een handvol CDO’s. Deze middag gaan we in gesprek met een aantal van hen. Om de boven gestelde vragen te beantwoorden en ook in te gaan op vragen als hoe zij om gaan met Digital Leadership en Digitale Innovatie.
Hierover gaan we 12 februari 2015 in gesprek met o.a.

Jeroen Verkroost Chief Digital Officer Persgroep spreker CIONET event Jeroen Verkroost, Chief Digital Officer bij de Persgroep, uitgever van onder andere de Volkskrant, Trouw en Parool
Mirko Meesink Chief Digital Officer Keesing spreker CIONET event Mirko Mensink, Chief Digital Officer, Keesing Group Puzzles & Games, bekend van onder andere Denksport
Corinne Avelines, Global Head of Digital and eCommerce AkzoNobel, spreker CIONET event Corinne Avelines, Global Head of Digital and eCommerce bij AkzoNobel
Henk Grevelman, Senior CIO and Program director Achmea, spreker CIONET event Henk Grevelman, Senior CIO and Program director bij Achmea

Datum:    donderdag 12 februari 2015
Tijdstip:  15.00 – 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel
Locatie:   EYE Filmmuseum te Amsterdam
CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met floortje.akkerman@cionet.com.
Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 12 februari aanstaande met uw collega CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen over Digital Leadership en Digital Innovation? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *