Save the date 9 april 2015 – Cyber Security Strategies: achieving cyber resilience

Cybersecurity
Cyber Security is al lang geen zaak meer voor ICT alleen. De risico’s die de meeste organisaties lopen door cyberincidenten hebben rechtstreeks impact op belangrijke zaken als de continuïteit van (bedrijfs)processen, bescherming van privacy van klanten en de bescherming van intellectueel eigendom. Internationaal en nationaal worden verschillende initiatieven genomen om het veiligheidsbewustzijn en de weerbaarheid van onze digitale wereld te verhogen. Cyberaanvallen worden al lang niet alleen maar uitgevoerd door een paar hackers maar vooral ook door de georganiseerde misdaad en zelfs overheden.
Het is een concrete dreiging gericht op onze vitale infrastructuur en niet meer alleen een kwestie van het puur beschermen van deze vitale infrastructuren maar ook de weerbaarheid verhogen. Met de verschuiving van aandacht van Cyber Security naar Cyber Resilience wordt de wijze waarop organisaties met cybercriminaliteit omgaan volwassener.
Cyber aanvallen mogen dan eigenlijk ook niet meer als verrassing komen. Dat geldt zeker voor organisaties in de vitale infrastructuur, zoals banken, energiebedrijven, olie en gas, zorg, transport en (andere) multinationals. Bedrijven mogen er vanuit gaan dat ze een keer daadwerkelijk worden gehackt ondanks alle preventieve maatregelen. Echter is het zaak dat men voorbereid is en met vertrouwen een aanval inperkt om zo snel mogelijk weer operationeel te zijn.
Reputatie van organisaties en de continuïteit van bedrijfsprocessenstaat op het spel. Cyber Resilience verdient dan ook de volle aandacht van het topmanagement én een vaste plek in het strategisch risicomanagement.
Cyber Resilience een randvoorwaarde is voor digitale transformatie maar:

  • Hoe is de digitale veiligheid bij organisaties te waarborgen?
  • En zijn er innovatieve oplossingen voor actuele en toekomstige veiligheidsvraagstukken?
  • Hoe deze mogelijke oplossing te implementeren?

Doe inspiratie op en discussieer mee over deze vragen met experts uit het veld waaronder:

Ida-Haisma-spreker-CIONET-Cyber-Resilience-event-9-april-2015 Ida Haisma, Director, Executive director of the Hague Security Delta, voormalig director of Innovation Safety & Security Research bij TNO en voormalig directeur van het Centrum Criminaliteitspreventie Veiligheid (CCV)
John-Hermans--spreker-CIONET-Cyber-Resilience-event-9-april-2015 John Hermans, Partner KPMG Risk Consulting / Cyber Security en verantwoordelijk voor Information Security Services binnen KPMG Nederland alsook KPMG’s Cloud Computing Services.

Datum:      donderdag 9 april 2015
Tijdstip:    15.00 – 18.00 uur met aansluitend een netwerkborrel
Locatie:     The Hague Security Delta te Den Haag
CIONET leden kunnen zich via cionet.com aanmelden of contact opnemen met floortje.akkerman@cionet.com.
Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 9 april aanstaande met collega CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen over Cyber Security en Cyber Resilience? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *