'Leading Ladies in ICT' als ambassadeur om participatie van meisjes en vrouwen in ICT te ondersteunen

De Leading Ladies pitchen hun visie op meisjes/vrouwen en ICT. Bron: VHTO
De Leading Ladies pitchen hun visie op meisjes/vrouwen en ICT. Bron: VHTO

Hoe krijgen we meer meisjes en vrouwen warm voor ICT? Het is de million dollar question van de ICT-sector die veel million dollar companies in die sector bezighoudt.
VHTO vierde Internationale Vrouwendag op vrijdag 6 maart 2015 met de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ in Pakhuis de Zwijger, Amsterdam. Een dag vol inspirerende sprekers uit het bedrijfsleven, onderwijs en onderzoek, pitches van Leading Ladies in ICT, girls who love code, startups, Tech Fashion en nog veel meer.
Een interessante conferentie over coding, gaming, het vak informatica, de arbeidsmarkt voor iCT’ers en carrière in wetenschappelijk onderzoek.
Volgens Anneke Burger-Tebbens Torringa, Central Information Manager bij AFM en lid van de adviesraad van CIONET Nederland, “Een dag vol energie! Met ook vele jonge meiden die kennis maken met programmeren op het (gelijktijdige) DIGIVITA Code Event. Daarnaast volop discussies en inspirerende lezingen. Als een van de deelnemers mocht ik, samen met nog een aantal Leading Ladies, kort mijn enthousiaste neerzetten over ICT als werkomgeving. Niet alleen een omgeving vol mogelijkheden, maar ook één die banen biedt die het je mogelijk maken als vrouw te zorgen voor je economische zelfstandigheid.”
“VHTO probeert met een aantal studentes en Leading Ladies, MentoringCircles te organiseren om met deze meiden van gedachten te wisselen over hun toekomstige loopbaan in de wereld van ICT. Complimenten voor de creativiteit om uiteenlopende doelgroepen te verbinden en aan ons om daar ons steentje aan bij te dragen; voor onze nieuwe talenten! aldus Anneke Burger-Tebbens Torringa”.
VHTO levert een bijdrage aan meer diversiteit door activiteiten te organiseren met onderwijsinstellingen, bedrijven en de overheid die erop gericht zijn de participatie van meisjes en vrouwen in bèta, techniek en ICT te vergroten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *