Tweede serie leergang 'CIO als Commissaris' start in juni

Leergang-CIO-als-Commissaris-maart-2015In november 2014 ging de eerste serie van de leergang ‘CIO als Commissaris’ van start. Dit programma is door CIONET in samenwerking met de Duisenberg School of Finance en Hemingway-Professional Governance opgezet. Direct waren al ruim 20 deelnemers gevonden en de reacties tot nu toe van de deelnemers zijn erg positief. Na de eerste sessie gaf Marcel Krom, CIO Post NL aan: “vrijdagmiddag kan het wel eens lastig zijn om je concentratie op 120% te houden. Dat was nu geen enkel probleem. Goede discussies, goede sprekers en veel insight in het uitoefenen van toezicht op corporates.” Wat ondersteund werd door Edwin Erckens, CIO Teva Pharmaceuticals Europe: “De opleiding heeft een vliegende start gemaakt, er was veel interactie en veel praktische tips!”. Maar, ook van de kant van de sprekers, allemaal top experts op hun vakgebied, was de waardering groot: “uitstekende CIO’s en IT Executives die allen waardevolle expertise meebrengen. Vaak kan de ICT flank in het toezicht nog beter worden afgedekt” aldus Pauline van der Meer Mohr, voorzitter RvB van de Erasmus Universiteit na afloop van de tweede sessie.
Deze positieve feedback is niet onopgemerkt gebleven onder de leden van CIONET. Vanuit diverse kanten is ook de vraag gekomen of men de opleiding kon volgen. Deze positieve belangstelling heeft de ons doen besluiten om versneld een tweede serie op te starten. We zullen daarom met de tweede serie van de leergang ‘CIO-Commissarissen’ starten van 4 middagen.
Op vrijdag 19 juni is de eerste sessie over de geschiktheid van de toezichthouder. De andere sessie zijn gepland op:

  • 4 september: De bestuurlijke verhoudingen;
  • 9 oktober: Financiering & Financieel toezicht; en
  • 20 november: Board dynamiek: de winst van vertrouwen.

De CIO Commissarissen opleiding is interessant voor ICT Executives die de ambitie hebben zelf zitting te nemen in een Raad van Commissarissen.  Maar, is ook zeer relevant voor IT Executives die regelmatig te maken hebben met hun eigen Raad van Commissarissen.
Neem voor het volledige programma contact met ons op.
CIONET leden die al hun belangstelling getoond hebben, worden benaderd. Echter, er is nog een beperkte ruimte. Heeft u belangstelling, neem dan contact op met Frits Bussemaker, Partner bij CIONET.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *