Save the date 2 juli 2015 – the Great Transformation in demand: DevOps en de juiste regie

transformation
Nog druk met Agile implementeren? Jouw team wat zich bezig houdt met beheer werkt waarschijnlijk aan de hand van Itil, ASL en BiSL? En het ontwikkelteam werken volgens de Agile-Scrum methodiek? Stop! Geen eilandjescultuur meer waarin teamperformance wordt geoptimaliseerd: zet de business aan het roer van je IT-organisatie en zorg dat je dit zo goed, snel, en beheerst mogelijk faciliteert via DevOps.
Na Agile en Scrum, is nu DevOps aan de beurt. DevOps maakt af wat Agile begonnen is: technologische en procesmatige integratie tussen ontwikkeling en beheer. Waar Agile zich primair focust op klant en it-vernieuwing, draait het bij DevOps om de samenwerking tussen Ontwikkeling(development) en beheer (IT Operations). DevOps gaat verder dan communicatie, samenwerking en integratie tussen ontwikkelaars en IT professionals. De aanleiding lijkt duidelijk. De afhankelijkheid is enorm en toch net iets te vaak sprake ofwel operationele ingebruikname om filosofie, technologische (on)mogelijkheden en procesbesturing mogelijk te maken.
Sturing op resultaten, kosten, kwaliteit en regievoering
De aandacht voor Devops en alles wat er bij hoort staat niet op zich. Ook de juiste sturing op resultaten, kosten, kwaliteit, de regievoering en ‘getting it done’ zijn meer dan ooit in het midden van de aandacht. Deze sessie gaat over de ontwikkeling, bouw, vorm, verbeteren en het sturen op uitvoering, over DevOps als aanpak en de hoe dat voelt in de praktijk.

  • Wat doet dat met demand-supply?
  • Wat doet dat met organisaties?
  • Wat doet dat met werknemers?”

“Op teamniveau, op technisch gebied en qua business value zijn er al klinkende successen. Op organisatieniveau woedt een richtingenstrijd. Full Swing inplementatie van DevOps betekent voor organisaties een radicale en definitieve breuk met het verleden. De centrale IT-organisatie verdwijnt, OTAP-straten, projecten en managementlagen verdwijnen. Tegelijkertijd veranderen veel organisaties op dit moment in IT-organisaties” aldus expert en spreker Jan de Vries, senior business IT analyst bij ASR Nederland en adviseur op het gebied van business information management, applicatie management en DevOps. Maar zonder de juiste regie komen we wellicht niet uit waar we willen. Jurrie van Rooijen (IT directeur bol.com) zal nader toelichten wat zijn ervaringen en best practices vanuit de business zijn.
Aankomende donderdag 2 juli gaan we in gesprek met experts uit het veld waaronder:

Aansluitend aan deze bijeenkomst vind de CIONET zomerborrel plaats. Kom gezellig met ons genieten van een hapje en het drankje op een zeer unieke locatie in Amsterdam, het REM Eiland.

Datum: 2 juli 2015
Tijd: 15.00 – 17.30 gevolgd door de CIONET zomerborrel tot 20.00
Locatie: REM-eiland, Haparandadam 45, 1013 AK te Amsterdam
Bereikbaarheid: Direct (betaald) parkeren bij het REM Eiland. Met ov prima bereikbaar vanaf Amsterdam Centraal, lopend of met de bus.
Aanmelden: Via cionet.com of stuur een e-mail naar floortje@cionet.com.

Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 2 juli aanstaande met collega CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen tijdens dit event? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *