Start New Business Radio ism CIONET: Alexander Pechtold eerste studiogast


CIONET Nederland is met ingang van 1 mei 2015 partner geworden van New Business Radio, het nieuwe radiostation van YPCA.
CIONET is blij met de samenwerking met een sterke mediapartij als YPCA waar het nieuwe radiostation New Business Radio onder valt. YPCA (Traffic Radio, All Sports Radio, Eileen en nu ook New Business Radio) weet als geen ander hoe je informatie via verschillende media als radio en internet zo gericht mogelijk kunt aanbieden aan je doelgroep. Als business community voor IT Executives zijnde biedt CIONET haar leden inspirerende bijeenkomsten, Leergang CIO als Commissaris, artikelen, onderzoeksrapporten, whitepapers etc over inhoudelijke thema’s aan waarin praktijkvoorbeelden, visie, strategie, succes en mislukking worden belicht. YPCA en CIONET kunnen op deze manier optimaal gebruik maken van elkaars kennis en expertise. New Business Radio en CIONET hebben dezelfde drijfveren: het delen van actuele, relevante informatie met ondernemende mensen waaronder IT Executives. YPCA is daarom voor ons een zeer geschikte partner om mee samen te werken.
Met deze samenwerking zijn we dan ook in staat de content van CIONET nog beter aan te bieden en kunnen we onze specifieke doelgroep van CIO’s en IT Executives ook via voor hen interessante (internet)radio (programma’s) bereiken.
Alexander Pechtold eerste studiogast New Business Radio!
Vrijdagmiddag 1 mei om 16.00 uur is het nieuwe radiostation van YPCA, New Business Radio, feestelijk van start gegaan. De allereerste studiogast was Alexander Pechtold, fractievoorzitter van D66. New Business Radio richt zich hiermee, als eerste Nederlandse radiostation, volledig op ondernemerschap, met innovatie en duurzaamheid als belangrijkste pijlers.
CIONET ‘on air’ bij New Business Radio
Ook Herman van Bolhuis (managing partner CIONET Nederland) en Frits Bussemaker (partner CIONET Nederland en European Liaison) waren uitgenodigd om bij deze feestelijke opening 1 mei aanwezig te zijn.
Herman van Bolhuis, managing director CIONET over de samenwerking met New Business Radio: “De wereld verandert snel. De veranderingen zijn zonder uitzondering digitaal gedreven. CIONET staat als organisatie voor de volgende stappen van organisaties met disruptieve technologie. Samenwerken met een nieuwe online zender over veranderingen voor de bedrijven past goed bij onze organisatie“.
CIONET is verheugd om partner te zijn New Business Radio. Niet alleen vanwege de mogelijkheden om zo kennis te delen maar, ook omdat New Business Radio als internet Radiostation direct gebruik maakt van ICT wat wij als CIONET toejuichen“, aldus Frits Bussemaker, Partner CIONET.
New-Business-Radio-Beluister-interview-met-CIONET-Herman-van-Bolhuis-1-mei-2015

Ondernemende mensen
Het eerste programma op de nieuwe zakenzender werd gemaakt door een gelegenheids- redactie, bestaande uit MVO manager van het jaar Annette van Waning, oud-hockeyinternational Jacques Brinkman en singer-songwriter Leonie Meijer. Met slechts een paar uur voorbereiding, zonder radio ervaring en zonder draaiboek verzorgde dit team de redactie, presentatie en de interviews van de live openingsuitzending met eerste studiogast Alexander Pechtold.
Duurzame economie
Alexander Pechtold: “Ik ben met plezier te gast in de eerste uitzending van dit vernieuwende radiostation, omdat dé thema’s van de nabije en verre toekomst centraal staan. Nederland kennisland is ondanks z’n beperkte omvang altijd een belangrijke speler in de wereldeconomie. Ondernemerschap en onze innovatieve kracht zijn belangrijke pijlers onder die sterke positie. Maar als er één terrein is waarop Nederland nog kansen laat liggen, dan is het de transitie naar een duurzame economie. Terwijl duurzaamheid al lang geen geitenwollensokken thema meer is. Het ademt innovatie, het is de basis onder nieuwe economische groei en het betekent vooral ook werk. Werk en kansen voor innovatieve bedrijven. Zie hoe DSM van een kolenbedrijf uitgroeide tot een innovatietopper. De overheid moet daarom het bedrijfsleven zekerheid bieden met harde afspraken en harde doelen.”
New Business Radio
New Business Radio is er speciaal voor en door ondernemende mensen. Het station brengt, 24 uur per dag en 7 dagen per week, non stop lekkere muziek voor op het werk en doet verslag van bijzonder ondernemerschap. Ondernemende mensen, inspirerende gesprekken, innovaties en duurzaamheid. Van hippe start up tot ijzersterke multinational. Iedereen praat mee op New Business Radio!
Zo komt New Business Radio met vernieuwende themaprogramma’s als ‘People Power’, over de kracht van mensen in organisaties, ‘Smart Technology’, over technische innovaties en de menselijke kant hiervan en ‘Duurzaam Bedrijfsleven’, over duurzaamheid als business. Daarnaast wordt gewerkt aan nieuwe formats over onder meer Media en Cultuur.
New-Business-Radio-Luister-Nu-Live
CIO of IT executive?
Nog geen lid van CIONET maar wilt u als CIO of IT Executive deel uit maken van Europa snelst groeiende netwerk van reeds 4900 Europese en Nederlandse IT beslissers? Meld u zich dan hier (kosteloos) aan voor CIONET of stuur een bericht aan marita@cionet.com.
IT dienstverlener of aanbieder?
Zijn CIO’s en IT Executives ook uw doelgroep om tot zaken te komen? Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neemt u dan contact op met Jeroen Kleinhoven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *