Eerste groep IT Executives ronden de commissarisopleiding af


Vrijdag 22 mei jongstleden was de laatste bijeenkomst van de eerste groep van IT Executives die de CIONET Commissarisopleiding gevolgd heeft. Deze werd verzorgd door Jolanda Prijs van FranklinCovey en stond geheel in het teken van ‘Vertrouwen in de Boardroom’. Deze interactieve sessie ging over gedrag, geloofwaardigheid en ‘slim c.q. geïnformeerd vertrouwen’. Een zeer nuttige sessie aldus Ton Arrachart, CIO van Oord Dredging and Marine Contractors: “deze sessie maakte goed duidelijk dat naast de noodzaak om je ergens in te verdiepen om ergens wat van te kunnen vinden, het ook van belang is om als commissaris vooral je te beperken tot het stellen van de relevante vragen waarom een bestuur een bepaalde keuze gemaakt heeft, immers de Raad van Commissarissen moet primair toetsen”.
De Leergang CIO als Commissaris blijkt een succes. Zo start eerder dan gepland een tweede groep IT Executives in juni al met de volgende serie. Een advies wat Jose de Leeuwe, ICT Manager bij de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, kan meegeven aan de nieuwe groep is “denk vooral niet te licht over de rol van de Commissaris. Deze opleiding heeft vooral duidelijk gemaakt dat de verantwoordelijkheid de laatste jaren enorm is toegenomen. Verder, overweeg deze positie ook vanuit een bepaalde mate van maatschappelijke verantwoordelijkheid”.
CIONET zal in overleg met haar partner Hemingway alumni sessies gaan organiseren om de kennis bij te houden en ervaringen uit te kunnen wisselen. Verder zal CIONET zich sterk blijven maken en breed communiceren over de noodzaak om digitale kennis in de boardroom te brengen. Zo zal bijvoorbeeld Frits Bussemaker, partner bij CIONET, bij de eLeadership conferentie van de Europese Commissie deze opleiding onder de aandacht brengen: “deze opleiding laat zien hoe de brede ervaring die deze IT Executives hebben niet alleen benut wordt voor hun eigen organisatie maar, hoe we deze kennis efficiënt kunnen vermenigvuldigen en kunnen delen met nog veel meer organisaties om het niveau waar het hoort”.
Heeft u belangstelling of vragen? Neemt u dan contact op met Frits Bussemaker, Partner bij CIONET Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *