16x Tour de France, 8x Ronde van Vlaanderen, 1x CIONET ICT Cycling Challenge

Banner-ICT-Leaders-Cycling-Challenge-2015Een ICT voorjaarsklassieker

Slechts weinigen is gegund waar mening Hollandse jongen van droomt: professioneel wielrenner worden en talrijke  grote klassiekers en rondes op je naam schrijven. Is het daarom gek dat 120 grote mannen en vrouwen uit de Nederlandse ICT sector met knikkende knieën uitkeken om de grootste Nederlandse wielerlegende in persoon te mogen ontmoeten?
Joop Zoetemelk, de beste Nederlandse wielrenner aller tijden, naam 16x deel aan de Tour de France, 8x aan de Ronde van Vlaanderen en deze dag voor het eerst deel aan de Lustrum editie om het ICT peloton met heroïsche verhalen en fietsadviezen te vermaken. Deze 5e editie van de CIONET ICT Leader Cycling Challenge loste hiermee de belofte van het CIONET team in: de enige echte  voorjaarsklassieker in de ICT sector.
Natuurlijk stond Joop er niet alleen voor, want een semi-professioneel top coaches team onder leiding van oud-prof Aart Vierhouten begeleide het peloton in 7 groepen over 2 prachtige routes van 60 en 90 km in Belgisch Limburg uitgezet. Mooie glooiende afdelingen werden afgewisseld met venijnige klimmetjes. Al na de 2e beklimming was duidelijk wie in 2015 al de nodige kilometers in de benen had of wie – zoals schrijver dezes – iets te lang in de winterstand op de bank thuis was blijven hangen.
Het nieuwe vertrekpunt Kasteel Vaalserbroek, prachtige gelegen in de Dutch Mountains, stond deze dag in de schaduw van een grote groene KPN boog. Een warm welkom met vlaai en een oud-wereldkampioen die aan de groep vertelt hoe je als bijna 40-er ‘even’ wereldkampioen op de weg wordt. Erg inspirerend want na een klein uur bleek de groep niet meer te houden: gekoerst zal er worden!
Onderweg werd bijgetankt bij de bekende Belgische foureerlokatie “Moeder de Gans’ te Teuven. En de bekroning van de dag werd de slotbeklimming naar het Drielandenpunt waar de door Videns IT, Salesforce.com en Bikecenter Van Tuyl beschikbaar gestelde prijzen werden vergeven.
Gebaseerd op gemiddelde klimtijd Vaalserberg (2,0 km) zijn dit de teams die in de top 5 zijn geëindigd:

  1. KPN
  2. KPMG
  3. SIG
  4. CIONET
  5. Quint

En de individuele uitslagen 2,0 km Vaalserberg (gemiddeld 8% klimmen):
90 km dames
1e Miranda Goossens
2e Mira van der Meije
3e Renate Reijnaards
90 km – heren
1e Jan-Willem Brock
2e Pieter van Nooij
3e Reinhard Sportel
60 km dames
1e Liesbeth Edelbroek
2e Mireille van der Kol
3e Anja van Deijk
Aanmoedigingsprijs
Jim Costens 90 km
Het was een zonnige dag, met af en toe een flinke bries, met zware beklimmingen en lichte kennismakingen: netwerkend fietsen of fietsend netwerken is immers al 5 edities het uitgangspunt waar sportief relaties worden verkend of bestendigd. Interesse om in 2016 mee te doen met een team? Mail dan snel jeroen@cionet.com. Er is plek voor maximaal 12 teams.
>>> Bekijk hier online de foto’s gemaakt door nog zo’n wiellertopper: Leon van Bon <<<


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *