Save the date 8 oktober 2015 – CIO are you in control of your IT and Cloud Infrastructure?

control-large
De vele gedaanten van Cloud Computing bieden een goed alternatief voor meer traditionele vormen van Enterprise IT. Tenminste als u denkt nog een keuze te hebben. We zijn voorbij het stadium dat we nog moeten uitleggen wat ‘de Cloud’ is en wat je er aan hebt. CIO’s buigen zich tegenwoordig meer over de vraag in welke vorm ze Cloud Computing willen inzetten en hoe dit te integreren in het bestaande ICT-landschap. Maar ook belangrijk, hoe hier controle over te houden.
Hoge eisen IT omgeving
Medewerkers stellen steeds hogere eisen aan de IT omgeving. Altijd en overal kunnen werken, gebruikmaken van devices (Bring Your own Device en Schaduw IT), veilig (bedrijfs)bestanden delen en ruime keuzemogelijkheden op het gebied van software., besparing op IT kosten, sneller schakelen middels SaaS. Mocht de IT-afdeling er niet in slagen om oplossingen te leveren, nemen andere afdelingen het heft in eigen hand en schaffen ze Cloud oplossingen aan die naar hun oordeel wel aan hun eisen voldoen. De organisatie is gebaat bij dynamische infrastructuren die meebewegen met de behoeftes van de organisatie en haar medewerkers. Door de Cloud en de daaruit voortvloeiende zelfredzaamheid ontstaan niet alleen belangrijke nieuwe kansen, maar ook nieuwe risico’s en problemen.
Kortom: de wensen van de business zijn veeleisend en de CIO wil tegemoet komen aan deze behoeften. Cloud Computing kan hier een breed scala aan mogelijkheden bieden om de organisatie agile te maken. Echter is het ook van belang dat de CIO dat hij rekening houdt met andere eisen op het gebied van beheersbaarheid, veiligheid, risicomanagement en continuïteit.
CIO in controle van IT en Cloud infrastructuur?
De CIO doet er goed aan om oog hebben voor nieuwe ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de bedrijfsdoelstellingen, zodat ze het bedrijf kunnen behoeden voor onverstandige beslissingen.
De mogelijkheden van de Cloud stelt additionele eisen aan Digital Leaders, vooral ook op het gebied van veiligheid en beheersbaarheid van de data?

  • Wat is de beste strategie voor het migreren van systemen naar de Cloud?
  • Hoe kunnen het beste aanwezige systemen worden uitgebreid met de resources van Cloud Computing alsmede het updaten en ‘mobiel maken’ van applicaties?
  • Is er duidelijke regelgeving met betrekking tot governance en compliance, zodat werknemers exact weten wat ze wel en wat ze niet mogen doen?
  • En hoe ga je met Shadow IT om?

Kortom, hoe blijven CIO’s in controle van hun IT en Cloud infrastructuur? Discussieer hierover mee met inspirerende sprekers waaronder onder andere:

Hessel Dikkers

Hessel Dikkers, Chief Information Officer bij de Nederlandse Spoorwegen. De Nederlandse Spoorwegen zitten midden in de transitie van hun legacy infrastructuur naar een private cloud omgeving. Doelstelling is om uiteindelijk op termijn een hybride Private/Public Cloud omgeving te realiseren. Hessel Dikkers zal een inzicht geven in hoe deze transitie verloopt en, met de aanwezigen de vraag willen bespreken hoe volwassen de industrie is om deze hybride cloud diensten daadwerkelijk te kunnen leveren.

Jan van Alphen

Jan van Alphen sinds november 2014 BTG-voorzitter. Daarnaast werkt hij als strategisch adviseur ICT in het UMC Utrecht, een organisatie die tevens langdurig lid is van BTG. BTG is de branchevereniging voor groot- en middenzakelijke ICT/Telecommunicatiegebruikers. De vereniging met ledenserviceorganisatie TGG bestaat sinds 1986 en is hiermee één van de langst bestaande brancheverenigingen in Nederland op dit aandachtsgebied.

Jeroen Aris

Jeroen Aris, Global Infrastructure Architect Teva Pharmaceuticals. Teva Pharmaceuticals is met 43.000 medewerkers de grootste generieke medicijnen leverancier ter wereld. Teva is vertegenwoordigd in meer dan 60 landen over de wereld. Jeroen Aris, Senior Director Infrastructure Architect is wereldwijd verantwoordelijk voor het inrichten van de juiste infrastructuur. Vragen die bij hem langskomen zijn: Hoe regel je de Teva Cloud omgeving in? Hoe om te gaan met authenticatie? Service integratie? Helpdesk? En, hoe verzorg je toegang tot het systeem via mobiele devices? Zijn presentatie zal ingaan op de vragen uit de praktijk van Teva.


NextStep Benelux 2015
CIONET leden zijn tevens van harte uitgenodigd om ook deel te nemen aan NextStep Benelux 2015, het jaarevent van onze partner OutSystems. Dit event zal eerder deze dag om 9:00 uur op dezelfde locatie bij Inn Style te Maarssen zal plaatsvinden waarna CIONET leden kunnen aansluiten om 15:00 uur bij het CIONET event. Deze conferentie staat in het teken van revolutionaire IT-applicatie trends zoals Mobility, App connectivity, UX design en App integration. Aanmelden kan via cionet.com.

Datum: 8 oktober 2015
Tijd: 15.00 – 18.00
Locatie: Inn Style te Maarssen
Aanmelden: Via cionet.com of stuur een e-mail naar floortje@cionet.com

Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 8 oktober aanstaande met collega CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen tijdens dit event? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *