Save the date 26 mei 2016 – Running IT as a business: 10 years of talking, what is there to share?

Larger banner CIONET event 26-05-16
‘Running IT as a business’ zal niet alleen IT verbeteren, het zal de gehele organisatie krachtiger, efficiënter, winstgevender en agile te maken.
Klinkt mooi, maar wat zijn eigenlijk de best practices om IT zo goed als mogelijk aligned met de business te krijgen? CIO, wat ga jij morgen doen om dit te bewerkstelligen?
Tegenwoordig speelt technologie een belangrijke rol in alle bedrijfsonderdelen van een organisatie, van marketing, sales tot administratie. IT is een ‘key factor’ voor de ondersteuning van de business. Om deze verandering van de afgelopen jaren te ondersteunen, is het voor IT van belang om van een reactieve houding naar een proactieve en strategische houding te gaan om zo goed aan te sluiten op de bedrijfsdoelen en -strategie. Door een strakke aansluiting van de IT-organisatie op de businessprocessen kan IT bijdragen aan het succes van een bedrijf.
runningit
Een IT afdeling vandaag de dag hoort te interacteren met alle afdelingen en lagen binnen een organisatie. Om zo te leren waar de knelpunten liggen, zodat ze nieuwe oplossingen kunnen aanbrengen en te begrijpen wat de business en interne stakeholders nodig hebben om succesvol te functioneren. Door samen te werken kan IT de best mogelijke oplossing voor de business bepalen in plaats van reactief ‘one-off’ oplossingen voor separate incidenten toe te passen.
De wetenschap aangaande oplossingen die wel (en niet) werken zijn belangrijk om de business te verbeteren maar ook de bedrijfsprocessen, de informatie-infrastructuur, de applicatie-infrastructuur en de hardware. Of het een stuk is van de business infrastructuur wat niet werkt, of een collega die niet presteert, IT zou hier een belangrijke proactieve rol in kunnen en moeten spelen qua analyse en assessment van de sterke en zwakke punten. Hierdoor kan de business snel(ler) schakelen wat een positieve impact heeft op productiviteit en winst.
Hierover gaan we in gesprek met een aantal inspirerende sprekers waaronder:

Barry Derksen – Manager Business Staff & hoofd Architectuur, Processen & Business Intelligence at Stedin
Jack Bischof – VP of Strategic Services – EMEA at Apptio en Technology Adviser to the TBM Council
Hans Aalbers – Directeur ICT bij Dura Vermeer

Programma
14:30 – 15:00 uur inloop
15:00 – 17:30 uur presentaties en interactieve sessies (roundtable setting)
17:30 uur netwerkborrel

Datum: donderdag 26 mei 2016
Tijd: 14:30 uur – 17.30 uur met aansluitend een netwerkborrel
Locatie: KPN NOC (Network Operating Center te Hilversum) te Hilversum
Aanmelden:  CIONET leden kunnen zich hier aanmelden of een mail sturen naar floortje@cionet.com
Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 26 mei aanstaande met CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen tijdens dit event? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *