Stunt op het Drielandenpunt: de CIONET IT Leaders Cycling Challenge 2016

Team CIONET tijdens de CIONET IT Leaders Cycling Challenge 2016
Voor de sportliefhebber kent de jaarkalender een paar prachtige hoogtepunten: de Marathon van Rotterdam, Rondje van Texel en de IT Leaders Cycling Challenge. En voor de fietsers was er op de flanken van het Nederlandse hooggebergte 20 mei jongstleden weer volop te genieten.
Een maximaal deelnemersveld van 120 sportieve IT beslissers verzamelde zich in het bourgondische zuiden op het Kasteel Vaalsbroek. Een prachtige locatie voor deze 6e editie die traditiegetrouw door Mirjam Langedijk van MIR Sportmarketing tot in de puntjes was voorbereidt.
Onder het genot van koffie en vlaai (voor die laatste suikerinjectie) heette voormalig prof Aart Vierhouten een ieder welkom. Vorig jaar stond Joop Zoetemelk in het middelpunt maar dit jaar wist de organisatie een andere fietstopper te strikken: Iwan Spekenbrink, de general manager van Team Giant-Alpecin met o.a. Tom Dumoulin in haar gelederen. Nog een mooie link met de man die op deze dag nog in het roze reed tijdens de Giro; Tom leerde fietsen, klimmen en tijdrijden op het parcours van vandaag!
Iwan’s wielertips voor een betere teamprestatie
Mirjam Adriaanse, een van de vrouwelijke deelnemers in het team Lubbers De Jong schreef een leuk artikel over het verhaal van Iwan. “In de wielersport kijken we toch vooral naar de winnaar, terwijl diegene daar alleen kan staan als alle anderen in het team hun kans op eremetaal opgeven. Wat kan het bedrijfsleven hiervan leren? Tijdens de CIONET IT Leaders Cycling Challenge 2016 hoorde ik de volgende vier tips.” De belangrijkste tips zijn hier te vinden.
Mentale en sportieve hoogtepunten
Na deze inspirerende woorden kon er dan eindelijk gekoerst worden. De afstanden door Belgisch Limburg en groepen waren naar ieders persoonlijke niveau afgestemd en konden rekenen op individuele begeleiding van enkele topamateurs uit het Nederlandse wielrennen.
En ga er maar even aanstaan; na je rit nog even het drielandenpunt op knallen. Deze klimtijdrit op de Vaalserberg is 2,0 km Vaalserberg met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%.
Dit waren de toppers van de dag
De snelste dames

 • 1e Mira van der Mije – team Capgemini – 6.22
 • 2e Mirjam Adriaanse – team Lubbers De Jong – 7.37
 • 3e Inge Spanjersberg – team Anderson MacGyver – 7.55

De snelste heren

 • 1e Peter Vernooij – team SAS – 4.20
 • 2e Reinhard Sportel – team Capgemini – 4.21
 • 3e Hans Raven – team KPN – 4.22

Snelste team

 • KPN

Aanmoedigingsprijs

 • Ton Arrachart
 • Jaap Bloemheuvel

Meest strijdlustige renners

 • Esther Slob
 • Richard Veenman

Terugblik: fotoverslag

Het was wederom een prachtige dag en hiervan getuigen de foto’s van ex Rabobank wielrenprof. fotograaf Leon van Bon. Bekijk de foto’s hier online.
Bekijk hier de foto’s van fotograaf John Simons. Deze kunnen eventueel ook nog worden afgedrukt op papier of op voorwerpen gedrukt (bijv. iPhone hoesje etc).
CIONET IT Leaders Cycling Challenge 2016 (CIONET Netherlands)
Een kleine smet op de vlekkeloze dag krijgt volgend jaar onze volledige aandacht: meer vrouwelijke deelnemers!
Veel teams bevestigden nu al hun deelname voor 2017 die dan ook weer ruimte zal bieden aan maximaal 12 teams. Interesse om volgend jaar mei 2017 mee te doen met een team? Mail dan snel jeroen@cionet.com.
De CIONET IT Leaders Cycling Challenge 2016 werd mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Banner-IT-Leaders-Cycling-Challenge-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *