Derde serie Leergang ‘CIO als Commissaris’ start in september 2016

Leergang-CIO-als-Commissaris-maart-2015
In november 2014 ging de eerste serie van de leergang ‘CIO als Commissaris’ van start. Dit programma is door CIONET in samenwerking met de Hemingway-Professional Governance opgezet. Meer dan 40 CIO’s, IT Executives en Digital Leaders hebben inmiddels deelgenomen aan de Leergang CIO als Commissaris en de reacties tot nu toe zijn zeer positief. Na de eerste sessie gaf Marcel Krom, CIO Post NL aan: “vrijdagmiddag kan het wel eens lastig zijn om je concentratie op 120% te houden. Dat was nu geen enkel probleem.
Goede discussies, goede sprekers en veel insight in het uitoefenen van toezicht op corporates.” Wat ondersteund werd door Edwin Erckens, CIO Teva Pharmaceuticals Europe: “De opleiding heeft een vliegende start gemaakt, er was veel interactie en veel praktische tips!”. Maar, ook van de kant van de sprekers, allemaal top experts op hun vakgebied, was de waardering groot: “uitstekende CIO’s en IT Executives die allen waardevolle expertise meebrengen. Vaak kan de ICT flank in het toezicht nog beter worden afgedekt” aldus Pauline van der Meer Mohr, voorzitter RvB van de Erasmus Universiteit na afloop van de tweede sessie.CIO-als-COmmissaris
Deze positieve feedback is niet onopgemerkt gebleven onder de leden van CIONET. Vanuit diverse kanten is ook de vraag gekomen of men de opleiding kon volgen. Dat heeft geresulteerd in al weer een derde serie welke eind september 2016 zal starten.
De data en onderwerpen voor de derde serie van de Leergang CIO als Commissaris:

  • 23 september 2016: Inleiding op de rol van commissaris & Geschiktheid van de Commissaris;
  • 4 november 2016: Governance & Innovatie, klimaat en duurzaamheid;
  • 2 december 2016: Financieel Toezicht & Financiering en M&A;
  • 13 januari 2017: Strategie en de rol van de toezichthouder & Leiderschap, cultuur en vertrouwen.

De CIO Commissarissen opleiding is interessant voor IT Executives die de ambitie hebben zelf zitting te nemen in een Raad van Commissarissen.  Maar, is ook zeer relevant voor IT Executives die regelmatig te maken hebben met hun eigen Raad van Commissarissen.
Neem voor het volledige programma contact met Frits Bussemaker (partner CIONET) op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *