CIONET LIVE – Gaat blockchain de wereld veranderen? Ja ook voor de CIO!

Schermafbeelding 2017-12-06 om 14.16.53

Gaat blockchain de wereld veranderen? Ja en het wordt dagelijkse kost voor de CIO!
Blockchain gaat volgens velen de economie, bedrijven en maatschappij structureel en exponentieel snel veranderen. De voordelen van blockchain zijn voor veel mensen al duidelijk: snel: real-time aanpassingen, goedkoop, want er is geen tussenpersoon meer nodig en betrouwbaar, want de transacties zijn op alle computers die zijn aangesloten bij die blockchain zichtbaar. Gesjoemel wordt daardoor bijna onmogelijk. Toch zijn er veel CIO’s nog sceptisch, wat ook begrijpelijk is. Het uitleggen van de blockchain is niet zo gemakkelijk, mensen zijn vaak pas overtuigd na het zien van de werking ervan. De Bitcoin, een van de bekendste blockchains, wordt vaak óf gezien als iets voor de verre, verre toekomst óf voor mensen die de waarde en het belang van geld niet zouden begrijpen.

Hoewel het misschien nog een ver-van-je-bed-show lijkt, gebruiken veel bedrijven al blockchains en smart contracts. Uiteindelijk zullen alle sectoren hiermee te maken krijgen. Anderen beweren dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen.
Bij een recent bezoek aan een groot blockchain event kwam Herman van Bolhuis, managing director CIONET Nederland, co-founder (blockchain based platform) Genesis of Things en founder 3D Makers Zone en Assembl3d, beide kampen tegen. Weliswaar veel meer van het eerste soort, maar vooral de aantallen mensen die er mee bezig zijn op dit moment. “Ik zie veel serieuze initiatieven en projecten bij allerlei bedrijven. De onzekerheid over de ‘speed of change’ zorgt ervoor dat niemand het onderwerp laat liggen. Er liggen nog veel vragen over business cases, wanneer je geen blockchain technologie wilt toepassen en er zijn ook nog ontstellend veel gelukszoekers”, aldus Herman. Herman zal dan ook deze middag dagvoorzitter  zijn en tevens zijn ervaringen met de aanwezigen delen. 
Tevens zullen Blockchain experts hun visie en ervaringen met de deelnemers delen:

Wilfried F Hoffman Tymlez spreker CIONET LIVE Blockchain 141217 Willfried Hoffman is Co-founder van Tymlez, gespecialiseerd in blockchain-technologie. Willfried is een boardroom management consultant, heeft bij Twynstra Gudde gewerkt en heeft diverse senior management rollen bij de ING gehad. Wilfried zal tijdens deze sessie zijn ervaring en inzichten delen over de “Blockchain basics & how to deploy”.
Martijn Siebrand spreker CIONET LIVE Blockhain 14-12-17 Martijn Siebrand MSc. Achtergrond in werkkapitaalfinanciering zowel nationaal als internationaal. Na 8 jaar binnen de financiële sector werkzaam te zijn geweest, overgestapt naar de Top Sector logistiek. Hier is Martijn op projectbasis actief als programma ontwikkelaar voor Supply Chain Finance. Martijn heeft namens de topsector het Bockchain & Logistics consortium opgezet waar 16 partijen samen werken aan use-cases op Blockchain technologie. Martijn is eigenaar van Chain Vision en geeft Blockchain masterclasses, begeleidt een aantal bedrijven met ontwikkelen van Blockchain toepassingen en geeft presentaties zowel nationaal als internationaal. Tijdens de sessie zal Martijn een aantal use-cases toelichten vanuit de praktijk waar Blockchain momenteel wordt toegepast. Tevens bespreken we welke impact deze ontwikkeling kan hebben op de business van de CIO.

LIVE Bitcoins minen
Blockchain is de achterliggende techniek van iedere cryptocurrency. Deze dag zullen we de aanwezigen dan ook LIVE laten meekijken hoe wij Bitcoins (Cryptocoin of crypto valuta) minen via een “mining rig” oftewel een soort “super computer” met multicard setup.
Kortom: een middag die je niet mag missen!

Datum: donderdag 14 december 2017
Tijd: 14:00 uur Inloop
14:30 – 17:30 uur – programma bestaande uit een interactieve sessie met ruimte voor discussie
17:30 uur netwerkborrel en walking dinner
Locatie: Hoofdkantoor Google Cloud Nederland te Amsterdam
Aanmelden: CIONET leden kunnen zich hier online aanmelden of een mail sturen naar marita@cionet.com. Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 14 december aanstaande met experts, CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen over (de impact van) blockchain tijdens dit event? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *