CIO hoe is het gesteld met de aanpak van Cybersecurity binnen jouw organisatie?

Ondanks de toenemende dreiging, ontberen verrassend veel organisaties een effectieve aanpak van cybersecurity. CIO, hoe is het eigenlijk gesteld met de aanpak van cybersecurity binnen jouw organisatie?
De afgelopen jaren is de aandacht voor security binnen bedrijven hard toegenomen. CIONET heeft dit topic al 10 jaar jaarlijks op de agenda staan en wat ons opvalt is, dat er een verbreding plaatsvindt qua impact op organisatie en maatschappij.
De kranten staan vol met DDOS aanvallen, wat dit betekent, Energie en waterbedrijven worden door toename van digitalisering van hun infrastructuur steeds kwetsbaarder lijkt het. Het antwoord vanuit de IT wereld is vooral meer van alles. Maar in een wereld waar computersystemen computersystemen aanvallen en de aangevallen systemen zelf ook weer autonoom reageren op de aanval zonder tussenkomst van de mens, moeten we ook gaan nadenken over nieuwe veiligheidsparadigma’s.
Steeds meer aandacht en budget naar security heeft ook gevolgen voor andere zaken op de IT agenda. Gartner verwacht dat van de 4-5% van het IT budget de kosten van security met een tussenstap van 12-13 wel een naar 25% van het totaal kunnen gaan groeien.
In deze sessie zal er veel actuele informatie aan bod komen, casussen worden besproken en een discussie volgen over wat het gevolg is van deze ontwikkelingen. Wat blijft er liggen? Maar ook of er een nieuwe kijk op veiligheid mogelijk is.
 Tevens zullen een aantal cybersecurity experts hun visie en ervaringen met de deelnemers delen:
Schermafbeelding 2018-03-05 om 12.08.39
Datum: donderdag 15 maart 2018
Tijd: 14:00 uur Inloop
14:30 – 17:30 uur – programma bestaande uit een interactieve sessie met ruimte voor discussie
17:30 uur netwerkborrel
Locatie: Landgoed Ter Werve te Rijswijk
Aanmelden: CIONET leden kunnen zich hier online aanmelden of een mail sturen naar marita@cionet.com. Bent u (nog) geen lid van CIONET maar heeft u wel interesse om 15 maart aanstaande met experts, CIO’s en IT Executives van gedachten te wisselen over “Cybersecurity eats the IT agenda”? Neemt u dan contact op met marita@cionet.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *