Nuchterheid, sfeer en louter winnaars: de 8e IT Leaders Cycling Challenge heeft alles!

Op paaszondag 1 april 2018 schreef Niki Terpstra, nuchtere Noord-Hollander die langzaam bij de beste wielrenners ooit is gaan horen, de Ronde van Vlaanderen op zijn naam. Eerder al won hij Dwars door Vlaanderen, Parijs-Roubaix (2014) en in 2018 ook nog de E3 Harelbeke. Op vrijdag 18 mei 2018 reed Niki nog een koers. De 8e CIONET IT Leaders Cycling Challenge. 
 
Die won hij niet. 
 
Niemand trouwens. Want deze dag ging over de liefde voor de fiets. En een beetje voor IT, maar het ontspannen door inspanning voerde de boventoon. Een topveld van 15 bedrijfsteams reden mee dit jaar:
 • Anderson MacGyver
 • CA Technologies
 • Capgemini
 • CIONET
 • KPN
 • METRI
 • Mirabeau – Cognizant
 • NetApp
 • Nextview – Salesforce
 • Orange
 • Umbrio
 • Vodafona Ziggo 
 • Werken voor Nederland
 • Xebia
 • Yacht
Netwerkend fietsen over en rond de Posbank in Arnhem. Een nieuwe regio voor deze klassieker, met een start vanaf een fantastische nieuwe locatie: het Olympische sportcentrum Papendal. Talenten werden deze dag niet ontdekt; maar wel waren er aan het eind van de dag veel tevreden gezichten te zien. 
 
De dag begon al vroeg; sommige fietsers waren vooraf al op Papendal blijven slapen en genoten van een koolhydraatrijk sportontbijt. Na een terugblik op de deelname van de Africa Classic 2017 (de vorige editie genereerde ruim € 4.500 voor deze sponsortocht langs de Kilimanjaro) was het woord aan koersleider, ex-prof en voormalige junioren bondscoach Aart Vierhouten. Aart gaf een kijkje achter de schermen over zijn rol bij de ontplooiing van talent bij een andere Nederlands toprenner, Tom Dumoulin. Over de ontwikkeling van misschien wel ’s lands grootste renner sinds Joop Zoetemelk, en dat gesprek aan de keukentafel in zuid Limburg, waar Aart bij de ouders van Tom een vurig pleidooi hield om het jonge talent richting full time prof te mogen begeleiden.
 
Vervolgens was het woord aan daggast en de winnaar van de Vlaams Wielerhoogmis 2018! Met foto’s en uitleg gaf Niki Terpstra inzicht in deze beroemde koers. Over zijn versnelling op de beklimming van de Hotond, zo’n 25 kilometer voor de finish. Allerminst een kamikazepoging. Hij zag dat iedereen stuk zat, maar zijn benen voelden nog goed. Zijn respect voor Vincenzo Nibali. En hoe hij het gat met het leidende trio Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld en de Deen Mads Pedersen dicht reedt. Hoe hij alleen doorreed om na 266,5 kilometer alleen over de finish te komen, met 12 seconden voorsprong. 
 
 
De (grootste) groep toehoorders luisterden geboeid. Wielrennen blijft immers een fascinerende sport vol verhalen. Des te mooier om ook wat langer stil te staan bij de palmares van de deelnemende coaches van het MIR Sportmarketing team. De groep van ruim 165 deelnemers bleek zonder twijfel in goede handen en sloot de dag af als een nog betere fietser en met leuke nieuwe & zakelijke contacten.
 
In 2019 gaat de IT Leaders Cycling Challenge wederom van start… de 9e editie belooft beter en mooier te worden. Meld je nu aan met een team bij jeroen@cionet.com Want werken in de IT lijkt dan wel saai, kleurloos is het nooit.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *